Vandaag was de eerste Dag van de Wijkteams. Op deze dag zette Associatie Wijkteams alle wijkteamprofessionals van Nederland in het zonnetje door verschillende online activiteiten te organiseren. De dag van de Wijkteams stond in het teken van werken en leren in netwerken. Ruim 500 wijkteamprofessionals deden mee door online te gluren bij andere wijkteams of door inspiratie op doen bij een mind- of energyboost.

Sociale wijkteams zorgen, namens de gemeente, voor ondersteuning, zorg en welzijn van de inwoners van een wijk. In sociale wijkteams werken verschillende zorg- en welzijnsmedewerkers samen, zodat ze snel en goed kunnen handelen om mensen te helpen als dat nodig is. Quirien van der Zijden van Associatie Wijkteams: “We zijn enorm trots op de wijkteamprofessionals. Het is ook fijn dat ze daarom vanaf nu ook een eigen dag hebben, waarop zij een keer in het zonnetje worden gezet. De dag is meer dan geslaagd, met een enorme opkomst bij de online sessies die we hebben georganiseerd. We krijgen enthousiaste reacties van de deelnemers. Het programma was gevarieerd met sterke inhoudelijke sprekers afgewisseld met ook lol, zoals een lachworkshop. We kijken nu al uit naar volgend jaar.”

Associatie Wijkteams
Associatie Wijkteams is een landelijk netwerk van wijkteams. Binnen dit netwerk creëren ze ruimte voor uitwisseling, doorontwikkeling en inspiratie. Gezamenlijk laten ze de stem van wijkteams horen aan landelijke tafels. Zo bouwen ze actief aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen!